HTML

Így színes a világ

Kreatív emberek, akik egy kicsit más szemszögből nézik az életet. Ötletelők, akik új megvilágításba helyezik a hétköznapi tevékenységeket. Emberek, akik úgy segítenek, hogy közben maguk is jól érzik magukat, úgy szórakoznak, hogy közben másoknak is hasznára válnak. Vagy egyszerűen csak van egy újszerű gondolatuk. A világ tele van jó pofa dolgokkal. Én meg szemezgetek belőle.

Friss topikok

Linkblog

2011.11.02. 09:45 H. Orsi

Tárd ki a házad ajtaját

Címkék: közösség önkéntesség jótékonykodás lépj be az otthonomba

Tavasszal Amerikában jártam, és a csodálatos túrák élménye mellé néhány remek gondolatot is gyűjtöttem a jótékonykodás, önkénteskedés témájában. Mindig is úgy tűnt nekem, hogy az USA-ban valahogy erősebb az adományozás, önkéntesi tevékenység, közösség építő munka szelleme. Amerikai barátnőmmel beszélgetve az eltérő történelmi háttérre vezettük ezt vissza, egyben párhuzamot vonva az egyéni és csapatsportok eltérő mértékű kedvelésével, de ezt most nem fejtem ki bővebben, kanyarodjunk inkább vissza az alapgondolathoz.

Az amerikai iskolák, csak úgy, mint a magyarok, a legtöbbször nem bővelkednek pénzben. Egyszerű adománygyűjtés helyett találták ki, a „Lépj be az otthonomba” rendezvényt. Évente egyszer, egy adott napon, néhány ember megnyitja a házát, és csekély belépti díj ellenében bárki bemehet, és körülnézhet nála. A jegyeket elővételben lehet megvásárolni, a befolyt összeg pedig az iskola pénztárát gazdagítja.

A kivitelezésben, plakátok elkészítésében, jegyárusításban, a látogatók kalauzolásában és megvendégelésében önkéntesek segítik a rendezőket és a házigazdákat.

Van, aki csak az iskola javára adakozva veszi meg a belépő jegyet. Mások, akiket érdekel az építészet, lakberendezés, szívesen veszik a lehetőséget, hogy kész „alkotásokat” tekinthetnek meg. Aki pedig építkezés, vásárlás, felújítás előtt áll, annak kifejezetten jól jöhet, ha több megoldást, ötletet, hangulatot is végignézhet, mielőtt belevág saját enteriőrjének kialakításába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Green CNY blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr173346933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása