HTML

Így színes a világ

Kreatív emberek, akik egy kicsit más szemszögből nézik az életet. Ötletelők, akik új megvilágításba helyezik a hétköznapi tevékenységeket. Emberek, akik úgy segítenek, hogy közben maguk is jól érzik magukat, úgy szórakoznak, hogy közben másoknak is hasznára válnak. Vagy egyszerűen csak van egy újszerű gondolatuk. A világ tele van jó pofa dolgokkal. Én meg szemezgetek belőle.

Friss topikok

Linkblog

2011.12.15. 08:00 H. Orsi

Ajándékozhatunk így is

Címkék: karácsony ötletek összetartozás ajándékozás

Franciaországban hallottam ezt a szellemes ötletet, mely, elhagyva a szertelen költekezést, az egymásnak adott ajándékot ismét szeretetünk személyes üzenetévé varázsolja.
Barátok, rokonok megegyeznek, hogy nem vásárolnak egymásnak semmi újat, hanem már meglévő dolgokat ajándékoznak egymásnak. Ez lehet egy ruhadarab, könyv, társasjáték, zene CD, ital, édesség vagy bármi más. Csak két szabálynak kell eleget tennie:

  1. Az ajándék férjen bele egy bevásárlótáskába (hogy ne váljon ismét egyre nagyobb tárgyak cseréjéből adód versengéssé),
  2. az ajándékozó szeresse az adott tárgyat, így egy erős „szeretetkör” jön létre.

Van-e annál szebb üzenet, mint lemondani például barátnőnk kedvéért egy kedves tárgyunkról, melyről tudjuk, hogy ő is a szívébe zárta…


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr43425691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása