HTML

Így színes a világ

Kreatív emberek, akik egy kicsit más szemszögből nézik az életet. Ötletelők, akik új megvilágításba helyezik a hétköznapi tevékenységeket. Emberek, akik úgy segítenek, hogy közben maguk is jól érzik magukat, úgy szórakoznak, hogy közben másoknak is hasznára válnak. Vagy egyszerűen csak van egy újszerű gondolatuk. A világ tele van jó pofa dolgokkal. Én meg szemezgetek belőle.

Friss topikok

Linkblog

2012.03.08. 14:08 H. Orsi

Szökőév-parti

Jó pár évvel ezelőtt meghívót kaptam Magyarországon élő kanadai barátaimtól egy Leap-year party-ra. Fogalmam sem volt róla, hogy mit is üdvözölhetek e néven, de persze idővel minden kiderült.
A „leap year”-hez, azaz szökőévhez, Amerikában és Kanadában a béka kötődik – mivel mindkettő ugrik. Így aztán zöld meg békás cuccokban feszítettünk – emlékszem, az akkor 10 éves fiamnak festettem egy remek békás pólót, magamnak meg egy békás medált készítettem a zöld pulóveremhez -, „békacombot” ettünk „mexikói ugróbab” salátával, békás tányérból kínálta magát a pattogatott kukorica és békazöld volt a szívószál. Békát hajtogattunk papírból, és a szőnyegen térdelve ugróversenyt rendeztünk velük, meghallgattuk a Békakirály című mesét, és magyar meg angol békás dalokat énekeltünk.
Azóta a mi családunkban is hagyománya van a szökőév partinak. Idén is megrendeztem, igaz, nem 29-re esett (sőt még csak nem is a hivatalos szökőnapra, azaz 24-re), de volt szökőév kvíz, békás memory és tavaszi, mocsaras rétnek kialakított büféasztal.
Az est nagy részében pedig lelkesen roptuk a salsát!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr774297648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása